Przedszkole Samorządowe nr 7 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 6 =
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025
ŚNIADANIE
Chleb wiejski i razowy z masłem ,pieczeń faszerowana z kurczaka ,kiełbasa
myśliwska ,sałata masłowa ,pomidor ,rzodkiewka ,kiełki ,rukola ,ogórek korniszon ,owsianka z
owocami na mleku ,herbata z miętą i sokiem z pomarańczy.
OWOCOWY TALERZ
banan ,kiwi, mandarynka ,jabłko
OBIAD
Zalewajka na zakwasie żytnim z ziemniakami oraz okrasą z cebulki i kiełbaski. Potrawka z
kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z pomidorami ,ryż paraboliczny prażony na sypko ,kompot z
owoców leśnych.
PODWIECZOREK
Domowe ucierane ciasto własnego, wypieku,” shake ‘wieloowocowy na bazie
jogurtu greckiego.
WTOREK 11.03.2025
SNIADANIE
Bułka pszenna z masłem mix sałat pomidor ,ogórek świeży, kiełki ,papryka zielona ,ser
żółty z dziurami “Mlekovita” paprykarz warzywny z pomidorami ,szynka krucha wieprzowa, płatki
czekoladowe kulki “Nestlle”,herbata zielona z sokiem jeżynowym
OWOCOWY TALERZ jabłko ,nektarynka ,banan
OBIAD
Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i zielenina na wywarze z kurczaka. Pieczone
podudzia z kurczaka w delikatnej przyprawie paprykowo -ziołowej, purre ziemniaczane ,gotowana
mini marchewka z masełkiem, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK
Domowe burgery w/w z warzywami oraz serem mozzarella, sos pomidorowy oraz
śmietanowo –majonezowy ,sok 100% jabłkowo-marchewkowy.
ŚRODA 12.03.2025
ŚNIADANIE
Chleb foremkowy razowy oraz pszenny “Krajan ”z masłem ,sałata warzywa świeże,
szynka “Miodowa ”z kurczaka, pasta ze słonecznikiem i pomidorami, twarożek na słodko z
brzoskwinią, powidła śliwkowe, kakao naturalne na mleku słodzone miodem herbata ziołowo-
ananasowa z cytryną
OWOCOWY TALERZ śliwka ,banan ,jabłko
OBIAD
Kapuśniaczek na wędzonych żeberkach z kapusty kiszonej z ziemniakami ,jarzyną i natką
pietruszki. Placki ziemniaczane z cebulką pieczone na oleju lnianym ,kompot z jabłek i agrestu.
PODWIECZOREK
Kruche babeczki z serem twarogowym z dodatkiem mascarpone i galaretki
cytrynowej ,borówki ,herbatka z dzikiej róży z cytryną.
CZWARTEK 13.03.2025
BUFET ŚNIADANIOWY
Angielka/chleb graham z masłem sałata ,warzywa świeże ,pasztet
“Jeremiego” ,szynka z pieca pasta z jajek ze szczypiorem i prażonym słonecznikiem ,dżem 100%
morelowy, kaszka mleczno-ryżowa na mleku ,herbata z lipy z sokiem malinowym słodzona miodem.
OWOCOWY TALERZ nektarynka, jabłko ,kiwi
OBIAD
Zupa krem jarzynowy z grzankami ziołowymi i pszennymi na wywarze drobiowym z
włoszczyzną. Klops z mięsa mielonego z dodatkiem ziół pieczony w piecu w sosie własnym, mizeria z
jogurtem naturalnym ,kompot z wiśni
PODWIECZOREK
Pizza własnego wyrobu z pieczarkami serem “Cheddar ”szynką konserwową,
ketchup ,sos jogurtowo-czosnkowy ,herbatka z rumiankiem
Piątek 14.03.2025
ŚNIADANIE
Chleb żytni/słonecznikowy ,z masłem ,mix sałat ,pomidor malinowy ,ogórek kiszony, kiełki
rzodkiewki ,rukola .papryka żółta, twaróg wędzony solankowy ,szynka z indyka z warzywami ,kakao
naturalne ,herbata z owoców egzotycznych.
OWOCOWY TALERZ banan ,śliwka ,jabłko
OBIAD
Zupa barszcz ukraiński na bulionie z drobiu z ziemniakami i natką pietruszki. ”Frosta” paluszki
rybne zapiekane w piecu ,ziemniaki gotowane ,lekka surówka z kapusty pekinki ,kompot z owoców
czerwonych.
PODWIECZOREK
“DONAT” z nadzieniem morelowo - jabłkowym, kawa” latte ”dla dzieci
.