
PONIEDZIAŁEK 16.06.2025
ŚNIADANIE
Chleb orkiszowy /pszenny z masłem 82%,sałata masłowa, ogórek zielony ,pomidor
ćwiartki, kiełki słonecznika ,papryka czerwona ,ser żółty wiórki, kiełbaska jałowcowa sucha ,rolada
pieczona z kurczaka ,płatki ryżowe na mleku ,herbata czarna z cytryną i sokiem z malin
.
PRZEKĄSKA
OBIAD
Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i włoszczyzną na mięsie wołowym. Lazania ze
szpinakiem mięsem mielonym ,szpinakiem oraz fetą z dodatkiem ziół, kompot z jabłek.
PODWIECZOREK
Precel drożdżowy ze słonecznikiem wyrób własny, kawa “Latte” dla dzieci.
WTOREK 17.06.2025
ŚNIADANI
E Bułka wyborna/chlebek królewski z masłem ekstra ,mix sałat ,rukola ,pomidor malinowy
ogórek małosolny ,pasta serowo - jajeczna z zieloną cebulką i majonezem ,szynka z “Bobrownik”
pasztet mięsny krojony ,kasza manna na mleku słodzona miodem ,herbata miętowa z liściem cytryny.
PRZEKĄSKA OWOCOWA
OBIAD
Zupa fasolowa “Jaś” z ziemniakami na mięsie wędzonym z majerankiem .Kluski leniwe z serem
twarogowym polane masełkiem z cukrem trzcinowym ,kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK
Zapiekanki z szynką, serem ‘Cheddar” warzywa do wyboru, sos śmietanowo
majonezowy, herbata czarna z cytryną i sokiem z truskawek.
ŚRODA 18.06.2025
ŚNIADANIE
Chleb żytni/słonecznikowy z masłem 82% liść sałaty, rzodkiewka ,pomidor malinowy
ogórek kiszony ,twarożek naturalny świeża bazylia, smalczyk “Vege” z fasoli i jabłka ,polędwiczanka z
warzywami ,kakao naturalne słodzone miodem ,herbata owocowa “Saga”
PRZEKĄSKA OWOCOWA
OBIAD
Ryżanka na rosole z warzywami i natką pietruszki. Pieczone pałeczki z kurczaka w przyprawach
i ziołach ziemniaki wczesne młoda kapusta duszona z koperkiem ,kompot śliwkowy.
PODWIECZOREK
Truskawki z jogurtem naturalnym i wanilią, chrupki kukurydziane zakręcone ,sok
100% marchew – jabłko.
CZWARTEK 19.06.2025.
ŚNIADANIE
Chleb “Królewski”/angielka z masłem ekstra roszponka ,sałata rzymska, pomidor
koktajlowy, ser żółty salami z posypką ziołową, dżem brzoskwiniowy niskosłodzony ,szynka naturalna
wieprzowa, płatki czekoladowe “muszelki ”z mlekiem, herbata owocowa z sokiem truskawkowym.
PRZEKĄSKA OWOCE
OBIAD
Tradycyjny żur staropolski na wędzonej polskiej kiełbasie z jajkiem i puree ziemniaczanym .Ryż
z kurczakiem i warzywami w sosie słodko kwaśnym ,kompot wieloowocowy
. OWOCE DO WYBORU
PODWIECZOREK
Budyń z kaszy jaglanej z musem z truskawek ,herbatniki “Mini ”woda z miętą i
grejfrutem.
PIĄTEK 20.06.2025
ŚNIADANIE
Chleb graham/krajan wiejski z masłem, sałata lodowa ,pomidor, ogórek zielony ,papryka
czerwona ,rzodkiewka ,zielona cebulka ,paprykarz ,warzywny ,wędlina z drobiu, pasztet własnego
wypieku, serek śmietankowy topiony “hochland” kawa zbożowa, herbata “Rooibos” z sokiem z malin.
PRZEKĄSKA OWOCOWA
OBIAD
Barszcz ukraiński z ziemniakami na mięsie mieszanym z natką pietruszki. Filet z dorsza w
delikatnej panierce smażony na maśle klarowanym ,puree ziemniaczane ,surówka z pora jabłka i
marchewki z jogurtem greckim ,kompot z porzeczek i truskawek.
PODWIECZOREK
SMOOTHIE” owocowe (własny wyrób) ciasto piaskowe z rabarbarem i cukrem
pudrem.
ŚNIADANIE
Chleb orkiszowy /pszenny z masłem 82%,sałata masłowa, ogórek zielony ,pomidor
ćwiartki, kiełki słonecznika ,papryka czerwona ,ser żółty wiórki, kiełbaska jałowcowa sucha ,rolada
pieczona z kurczaka ,płatki ryżowe na mleku ,herbata czarna z cytryną i sokiem z malin
.
PRZEKĄSKA
OBIAD
Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i włoszczyzną na mięsie wołowym. Lazania ze
szpinakiem mięsem mielonym ,szpinakiem oraz fetą z dodatkiem ziół, kompot z jabłek.
PODWIECZOREK
Precel drożdżowy ze słonecznikiem wyrób własny, kawa “Latte” dla dzieci.
WTOREK 17.06.2025
ŚNIADANI
E Bułka wyborna/chlebek królewski z masłem ekstra ,mix sałat ,rukola ,pomidor malinowy
ogórek małosolny ,pasta serowo - jajeczna z zieloną cebulką i majonezem ,szynka z “Bobrownik”
pasztet mięsny krojony ,kasza manna na mleku słodzona miodem ,herbata miętowa z liściem cytryny.
PRZEKĄSKA OWOCOWA
OBIAD
Zupa fasolowa “Jaś” z ziemniakami na mięsie wędzonym z majerankiem .Kluski leniwe z serem
twarogowym polane masełkiem z cukrem trzcinowym ,kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK
Zapiekanki z szynką, serem ‘Cheddar” warzywa do wyboru, sos śmietanowo
majonezowy, herbata czarna z cytryną i sokiem z truskawek.
ŚRODA 18.06.2025
ŚNIADANIE
Chleb żytni/słonecznikowy z masłem 82% liść sałaty, rzodkiewka ,pomidor malinowy
ogórek kiszony ,twarożek naturalny świeża bazylia, smalczyk “Vege” z fasoli i jabłka ,polędwiczanka z
warzywami ,kakao naturalne słodzone miodem ,herbata owocowa “Saga”
PRZEKĄSKA OWOCOWA
OBIAD
Ryżanka na rosole z warzywami i natką pietruszki. Pieczone pałeczki z kurczaka w przyprawach
i ziołach ziemniaki wczesne młoda kapusta duszona z koperkiem ,kompot śliwkowy.
PODWIECZOREK
Truskawki z jogurtem naturalnym i wanilią, chrupki kukurydziane zakręcone ,sok
100% marchew – jabłko.
CZWARTEK 19.06.2025.
ŚNIADANIE
Chleb “Królewski”/angielka z masłem ekstra roszponka ,sałata rzymska, pomidor
koktajlowy, ser żółty salami z posypką ziołową, dżem brzoskwiniowy niskosłodzony ,szynka naturalna
wieprzowa, płatki czekoladowe “muszelki ”z mlekiem, herbata owocowa z sokiem truskawkowym.
PRZEKĄSKA OWOCE
OBIAD
Tradycyjny żur staropolski na wędzonej polskiej kiełbasie z jajkiem i puree ziemniaczanym .Ryż
z kurczakiem i warzywami w sosie słodko kwaśnym ,kompot wieloowocowy
. OWOCE DO WYBORU
PODWIECZOREK
Budyń z kaszy jaglanej z musem z truskawek ,herbatniki “Mini ”woda z miętą i
grejfrutem.
PIĄTEK 20.06.2025
ŚNIADANIE
Chleb graham/krajan wiejski z masłem, sałata lodowa ,pomidor, ogórek zielony ,papryka
czerwona ,rzodkiewka ,zielona cebulka ,paprykarz ,warzywny ,wędlina z drobiu, pasztet własnego
wypieku, serek śmietankowy topiony “hochland” kawa zbożowa, herbata “Rooibos” z sokiem z malin.
PRZEKĄSKA OWOCOWA
OBIAD
Barszcz ukraiński z ziemniakami na mięsie mieszanym z natką pietruszki. Filet z dorsza w
delikatnej panierce smażony na maśle klarowanym ,puree ziemniaczane ,surówka z pora jabłka i
marchewki z jogurtem greckim ,kompot z porzeczek i truskawek.
PODWIECZOREK
SMOOTHIE” owocowe (własny wyrób) ciasto piaskowe z rabarbarem i cukrem
pudrem.