Przedszkole Samorządowe nr 7 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
1 + 8 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
1 + 8 =
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane pszenne/razowe z masłem ,sałata lodowa ,pomidor malinowy ,ogórek kiszony ,papryka czerwona, szynka “Tradycyjna ”jajecznica na maśle z dodatkiem szczypioru, ser żółty “Gołda ”herbata “Lipton ”z cytryną i sokiem z malin, mleko słodzone miodem.
OWOCOWY TALERZ banan, ,gruszka .jabłko
OBIAD Żur z tłuczonymi ziemniakami okrasą z cebulki i kiełbasy Placuszki z jabłkiem zapiekane w piecu z cukrem pudrem kompot owocowy.
PODWIECZOREK Kolorowe kanapeczki chlebek wiejski oraz razowy z żurawiną ,warzywa do wyboru twarożek ze szczypiorem pasta z bakłażana z dodatkiem pomidorów, szynka z kurczaka herbat zielona z pomarańczą i liściem
WTOREK 04.03.2025
SNIADANIE Bułka kajzerka pszenna/chleb razowy z masłem mix sałat ,kiełki ,pasztet z soczewicy, pierś z indyka pieczona ,serek topiony śmietankowy ,musli na mleku, herbata owocowa z rumiankiem i cytryną.
OWOCOWY TALERZ jabłko ,banan, pomarańcza
OBIAD Zupa szczawiowa na wywarze mięsnym z ziemniakami. Pierogi z mięsem własnego wyrobu z cebulką ,kompot z suszonych owoców.
PODWIECZOREK Sernik na kruchym spodzie wyrób własny ,herbata owocowa do picia.
ŚRODA 05.03.2025
ŚNIADANIE . Chleb żytni oraz słonecznikowy z masłem, warzywa świeże ,ser żółty gołda “Lumiko” pasta z jajek ze szczypiorkiem i majonezem ,szynka delikatesowa z kurcząt, płatki czekoladowe z mlekiem ,herbata rumiankowa z sokiem z jeżyn
OWOCOWY TALERZ jabłko, gruszka ,winogron
OBIAD Barszcz czerwony “Krakus” na mięsie wołowo-drobiowym z makaronem “Lubella” literki Kotlet schabowy tradycyjny, ziemniaki z wody, surówka z pora i kukurydzy z sosem majonezowo –jogurtowym ,kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK Ciasto “Zebra” własnego wyrobu z cukrem pudrem ,budyń waniliowy do picia.
CZWARTEK 06.03.2025
BUFET ŚNIADANIOWY Bułka angielka /chlebek krajan z masłem ,mix sałat, ogórek kanapkowy ,pomidor malinowy ,rzodkiewka, kiełki ,serek waniliowy na słodko do smarowania “President” pasztet wiejski, szynka gotowana ,dżem do wyboru, zacierka na mleku. herbata z syropem pomarańczowym i liść cytryny.
OWOCOWY TALERZ jabłko ,winogron ,mandarynka
OBIAD Zupa brokułowa z ziemniakami i jarzyną na wywarze z drobiu .Gyros z fileta z kurczaka w przyprawach z ziół ,frytki karbowane “AVIKO ”pieczone w piecu, surówka z marchwi i jabłka ,kompot z owoców leśnych.
PODWIECZOREK Gofry własnego wyrobu z naturalną śmietana kremówką ,porzeczka czerwona, napar z kwiatu rumianku z granatem.
Piątek 07.03.2025
ŚNIADANIE Chlebek wiejski/razowy z masłem, sałata lodowa, ogórek ,zielony ,pomidor ,rzodkiewka, szynka z indyka ,pasztet z żurawiną ,jajko gotowane, ser biały w plastrach z ziołami “Piątnica’kakao naturalne słodzone miodem ,herbata miętowa z sokiem z malin.
OWOCOWY TALERZ mango, jabłko. winogron, banan
OBIAD Zupa krem z białych warzyw na wywarze wołowym z groszkiem ptysiowym oraz prażonym słonecznikiem .Ryba filet z “Dorsza ”smażony na maśle klarowanym w delikatnej panierce ,purre ziemniaczane ,surówka z kiszonej kapusty ,kompot z owoców mieszanych.
PODWIECZOREK “PANCAKES” amerykańskie smakołyk z frużeliną wiśniową ,borówkami, napój czekoladowy do picia ,herbata z cytryną i miętą.